Paraořechový olej BIO 500ml
Paraolej BIO je získáván ze samého lůna amazonských pralesů Bolívie, lisováním paraořechů z divoce rostoucích paraořešáků (plodí až po 30 letech svého růstu). Tyto stromy se v sadech pěstovat nedají - pro jejich růst nelze vytvořit takové podmínky jako v amazonském pralese (teplo, vlhkost vzduchu i půdy, složení půdy i přítomnost ostatní fauny a flóry potřebné pro symbiózu s nimi a tím i jejich růst).
Paraolej BIO je získáván ze samého lůna amazonských pralesů Bolívie, lisováním paraořechů z divoce rostoucích paraořešáků (plodí až po 30 letech svého růstu). Tyto stromy se v sadech pěstovat nedají - pro jejich růst nelze vytvořit takové podmínky jako v amazonském pralese (teplo, vlhkost vzduchu i půdy, složení půdy i přítomnost ostatní fauny a flóry potřebné pro symbiózu s nimi a tím i jejich růst). Místní indiáni tyto ořechy, poté co po 14 měsících zrání uzrálé spadnou, sbírají a dle svých tradičních receptur zpracovávají a lisují za studena. Olej stočený do barelů je pak vyvážen do celého světa, včetně ČR.
Paraolej BIO dík účinným látkám - je zdrojem vitamínů skupiny B (B1, B2, B 3, B 5, B 6, B 9), C a E, minerálů (sodík, hořčík, draslík, vápník, železo, měď, fosfor , zinek a zejména selen) a kyselinám (palmitová, palmitoolejová, stearová, olejová, linolenová) lze jej směle označit za bombu v kosmetice, ale nejen v ní - i v kardiovaskulárním (krevním oběhovém) systému i v hormonálním.
Olej Vás osloví již při prvním setkání s ním: má jemnou oříškovou chuť a po natření pokožky se rychle vsakuje, aniž by zanechal nepříjemný mastný film (výsledek je vidět téměř okamžitě). Má široké použití: nejen pro zdraví a kosmetiku, ale i do studené i teplé kuchyně (do těsta, na pečení, vaření, smažení). Vstříc Vám vychází i cenou.
Použití:
- vnitřně - 2x denně (ráno nalačno a večer před spaním) 1 čaj. lžička.
- vně - Několikrát denně na potřebná místa(obličej, dekolt, postižená místa), na vlasy. Po umytí vetřít do vlasů a opláchnout(není nutné) stačí vetřít do vlasů a nechat působit jako gel. Krom studené kuchyně (do salátů) se hodí i pro přípravu sladkých jídel i teplých pokrmů na vaření, smažení, pečení (jeho přepalovací bod je 208°C /sádlo 180°C, máslo 120°C/)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.