Mandlový olej 250 ml
Mandlový panenský olej lisovaný za studena z mandlí. Má výraznou chuť mandlí.
Charakteristika mandlového oleje
Obsahuje vitaminy A, E, minerály (draslík, vápník, křemík, hořčík, fosfor, síru, nikl, zinek, selen), glyceridy (kyselina olejová - 80%, linolová - 15%, palmitová a myristová), sacharózu a asparagin.
Mandlový olej a použití
Vnitřně - dospělí užívají malou (čajovou) lžičku jednou až třikrát denně, děti polovic.
Pro kosmetické účely
Mandlový olej a použitelnost
Trvanlivost tohoto oleje je při teplotě od 5° do 15 °C šest měsíců až jeden rok, po otevření uchovávejte v lednici a užívejte až do vypotřebování (v rámci trvanlivosti). Před použitím olej protřepejte, případná usazenina není závadou. Nesmí se vařit. Musí se ukládat do tmy a chránit před světlem.
Využití mandlového oleje v kuchyni
Má výraznou mandlovou chuť, hodí se do sladkých pokrmů, pomazánek, ale i dresingů a zejména do ovocných salátů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.