Hroznový olej 250ml
Olej lisovaný za studena z jader hroznového vína.
Hroznový olej oceníte především při přípravě zeleninových salátů, skvěle se hodí k dochucení pokrmů z těstovin a stejně tak omáček a marinád. Hojně se používá v kosmetice na pleť.
Hroznový olej neboli olej z hroznových jader, případně vinný olej je rostlinný olej lisovaný z peciček révy vinné, které jsou odpadním produktem při výrobě vína. Používá se v kuchyni a kosmetice. V kosmetice se používá už od středověku. lej z hroznových jader je bohatý na celou řadu biologicky aktivních látek (zejména oligomerních proantocyanidinů - OPCs). Obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin. Olej má velmi příjemnou, mírně nasládlou chuť a neutrální mírně oříškové aroma. Přestože Hroznový olej snáší poměrně vysokou teplotu (až 252°C), doporučujeme jej k použití ve studené kuchyni.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.