Extra panenský olivový olej 500ml




Olivový olej je již u nás velice známý. Pro své pozitivní účinky na zdraví, které se po staletí projevují zejména u středomořských národů se jeho používání velmi rychle ujalo i u nás.
Druhů olivových olejů je celá řada, dle jejich původu a zpracování. A právě dle původu a zpracování – technologií je mezi oleji velký rozdíl. Obsah látek panenských olivových olejů, např. kyselost, pak bývá rozdílný a tím i jeho účinnost.
Nejúčinnějšími panenskými olivovými oleji jsou oleje jednodruhové (z jednoho druhu oliv), získávané mechanickým lisováním za studena z oliv bez pecek. Významnou roli v kvalitě hraje i podnebí a péče o olivovníky při jejich pěstování.
Takovým mimořádně kvalitním olivovým olejem je EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ.
Použití:
Vnitřně – 2 x denně 1 malou (čajovou) lžičku, před jídlem, během jídla, do jídla, po jídle.
V kuchyni: je vhodný nejen do studené kuchyně. Extra panenský olivový olej lze použít i v teplé kuchyni - neměl by se však zahřívat nad teplotu 180°C. Hodí se výborně k přípravě různých salátů, marinád, omáček (studených) i moučníků, i na smažení, vaření, pečení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.